Zdravím uživatelé,

po čase tu máme další větší aktualizaci a to sekce Guestbloging. V ní získáte texty za protislužbu. Tou přitom může být ponechání autora, odkazů v článku, kombinace obojího nebo jiná podmínka. Princip tak funguje na bázi barteru.

V systému máme 2 variace guestblogging principů - hotové články nebo poptávky. První z nich fungují stejně jako v sekci Copywriting, akorát se ke článku hlásí inzerenti se svými weby a copywriter si mezi nimi vybírá. Ve druhém případě inzerent vloží web a čeká na to, až se přihlásí nějaký copywriter, který by na daném webu chtěl publikovat článek.

Guestblogging je vynikajícím nástrojem pro začínající copywritery, kteří mají problém prosadit se. Získají tak tolik potřebné reference a usnadní jim to začátky v profesi. Inzerenti zase mají šanci získat obsah pro své magazíny, weby a blogy zadarmo.

Pročištění databáze

Sekce Guestblogging žila dlouhý čas svým vlastním životem. Průběžně jsme do ní přidali pár drobností, ale nikdy jsme do ní nezasáhli tak jako v poslední době. V seznamu poptávek se stále zobrazovaly i neaktuální poptávky na které už mnoho inzerentů dávno zapomnělo. Zavedli jsme proto pravidlo 2 měsíců, kdy každou poptávku ukončíme právě po této době od založení (v sekci Copywriting.cz je to 5 dnů).

U článků byla situace podobná. Mnozí uživatelé si tuto sekci pletli se svým zápisníčkem, v databázi tak bylo spousta básniček, vlastních povídek, ukázek z plánovaných knih a podobných skoro neuplatitelných textů. Další si tuto sekci pletli s prodejem článků a do podmínek zadávali ceny. Prošli jsme tak celou sekci a dané články promazali. Zároveň jsme v systému přidali opatření, aby se to nestávalo. Konkrétně musí copywriter zaškrtnout prohlášení, kde jsou tyto prohřešky uvedeny. Dále kontrolujeme skriptem podmínky a pokud se tam vyskytne částka, tak nedovolíme takový článek vložit.

Kompletní seznam změn Guestbloggingu

  • ukončujeme poptávky starší než 2 měsíce (dosud tam byly tak dlouho dokud je inzerent neukončil)
  • k poptávkám jsme přidali datum přidání
  • při přidání poptávky kontrolujeme, zda je zadána URL adresa správně
  • ke článkům jsme přidali nutnost uvést jazyk
  • guestblogging články lze skrývat hromadně
  • závoveň je lze filtrovat podle jazyku, datumu přidání nebo klíčových slov
  • zaznamenáváme zobrazení guestblogging článků, do budoucna s ním plánujeme pracovat a zobrazovat copywriterům
  • v poptávkách je nyní odkaz na web aktivní, nemusíte tak jej kopírovat do adresního řádku

Máte nějaký dotaz?

Napište nám na info@copywriting.cz

Najdete nás také na

Facebook Twitter