Ani jsem si neuvědomil, že uplynuly již 3 měsíce od spuštění Copywriting.cz a dlouho jsem nenapsal žádnou novinku z běhu systému. Je tedy něco nového kromě videa na hlavní straně?

Novinky se dělají každý den!

perex123

Ota vylepšuje systém v podstatě neustále. Když se podívám do Basacampu, tak je zde např. za poslední měsíc 40 větších změn a menší ani nepočítáme / neznačíme. Otovi patří velký dík, že systém posouvá neuvěřitelnými kroky dopředu a chtěl bych mu tímto veřejně poděkovat. Samozřejmě jsou v systému i chyby, které nám uživatelé hlásí. Za zaslání chyb také děkujeme - snažíme se je co nejrychleji opravovat. Co se tedy konkrétně změnilo za poslední měsíc? Vyberu pár věcí z Basecampu:

  • U webů v guest bloggingu zveřejňujeme ranky (plánujeme i návštěvnost a další indikátory).
  • Zobrazujeme konkrétní čísla ze systému hned na hlavní straně (popíši níže).
  • Na všech stránkách, kde je více položek (nabídky, poptávky, prodej článků, atp.) přibyly detailní filtry.
  • Dokončeno fajn video na homepage.
  • Upraveno hodnocení copywriterů - kromě spolehlivosti (procentuální vyjádření, zda se dodává text včas) a normální hodnocení (0-5) přibylo i slovní hodnocení od inzerentů.
  • Bylo spraveno počítání provizí v affilaite systému - provize se sice počítaly, ale nezobrazovaly se affiliate partnerům (teď je už vše OK). Jen pro zajímavost - nejaktivnější affiliate partner přivedl 641 uživatelů.
  • Zavedli jsme minimální cenu poptávky na 50 Kč/NS (je to stále málo, ale lepší než některé nesmyslné poptávky). Copywriteři si také musí nastavit minimální cenu za napsání 50 Kč/NS. Cena za prodej hotových článků je minimálně 10 Kč/NS.
  • Ruční prodlužování termínu dodání (když se dohodnete s copywriterem - nesníží se mu tím spolehlivost)

Různých úprav je jednoduše spousta

Těší nás neustálý růst systému. Aktuálně je v systému již 837 copywriterů! Někteří jsou samozřejmě neaktivní a v nejbližší době uděláme úpravu - pokud se copywriter měsíc nepřihlásí do systému, tak se přestane zobrazovat mezi copywriteri (po přihlášení se začne opět zobrazovat). Je to z toho důvodu, že některým copywriterům jsou zasílány individuální nabídky a oni na ně vůbec nereagují. Jak jsem psal výše, tak jsou přímo na hlavní straně Copywriting.cz detailní statistiky provozu. Co se za první 3 měsíce podařilo:

  • Bylo zrealizováno již 106 poptávek!
  • Přes systém se prodalo 144 článků (tyto články nepatří do poptávek, jedná se o prodej hotových článků)
  • Bylo vloženo 69 článků do guest bloggingu a z toho se 42 článků opravdu publikovalo - jde tedy téměř o 2/3 úspěšnost! Guest blogging se stále hodně podceňuje a přitom je obrovská pravděpodobnost, že o váš článek bude zájem.
  • Zobrazujeme také aktuální počet inzerentů - těch je 111. Ukazujeme počet lidí, kteří si dobili kredit k útratě a zatím ho nestihli všechen utratit.

Co nás čeká dále

Chystáme se spustit obchodování se články v magazínech (tzv. pay per post systém). Budeme mít pravděpodobně nejpropracovanější systém v ČR - inzerenti i blogeři se tedy mají na co těšit.

Držíme se jednoduchosti

I přes neustálé úpravy v systému se snažíme zachovat jednoduché a intuitivní ovládání. Takovou cestu chceme zvolit i do budoucna. Ota i spustil mini-anketu, jak nově uspořádat menu, aby bylo co nejpřehlednější. To jsou drobnosti, které nám dělají radost nám, ale i ostatním uživatelům. Na ukázku uvádím jeden e-mail spokojené uživatelky (dala nám souhlas se zveřejněním):

Moc ráda bych Vám poděkovala, za možnost nabízet texty „ze šuplíku“ právě u Vás. Jsem doslova technický antitalent a zkoušela jsem už dřív jiný portál, který tuto službu nabízí. Všechno se tam však tvářilo velmi složitě a tak jsem to vzdala. Mám svých pár věrných odběratelů, ale ráda bych se práci copywritera do budoucna živila, proto hledám neustále další možnosti. Líbí se mi to, že přes můj antitalent k technickým záležitostem, jsem to u vás zvládla. Vše je přehledné a jednoduché. Vždycky jsem moc ráda psala, ale nikdy mě (a to nevím proč) nenapadlo stát se copywriterem. V současné době žiji v zahraničí a všechny své přátelé, mám roztroušené po Londýně. Proto se setkáváme jen občas. Moje angličtina není na dobré úrovni a většinu času, trávím doma a sama. Vše u mě začalo tím, že jsem si založila svůj blog, kde jsem psala, jak se řekne „z nudy“. Po nějaké době jsem narazila na Vaše stránky a tím to nastartovalo. Mezi Vašimi inzeráty jsem našla své současné odběratele a prostě to zkusila. Teprve včera, jsem si všimla možnosti, nabízet články na prodej. Jsem začátečník, ale cítím, že každodenním psaním se zlepšuji. Včera večer jsem zkusila k Vám dát do nabídky pár článků a za dvě hodiny se už jeden prodal. Měla jsem neuvěřitelnou radost. Někomu se to může zdát jako hloupost, ale právě tyto zdánlivé maličkosti, způsobují to, že najdete v sobě sílu pokračovat dál, jít za svými sny a nevzdávat se! Ze srdce vám děkuji za možnost, prodávat u vás svoje články „ze šuplíku“. A protože jsem daleko od přátel a mám spoustu času, šuplík se neustále plní. Budu se těšit na další spolupráci a Vámi.

To jsou e-maily, které nás podporují v další práci! Vyzkoušeli jste už Copywriting.cz a máte něco na jazyku? Napište zde do komentářů nebo na info@copywriting.cz - za každou zpětnou reakci budeme moc vděčni. A určitě nám napište, i když nejste s něčím spokojeni - co nejdříve to pak určitě upravíme!

Máte nějaký dotaz?

Napište nám na info@copywriting.cz

Najdete nás také na

Facebook Twitter