Ahoj uživatelé,

dnes přinášíme nepříliš pozitivní zprávu a tou je konec služby Guestblogging.cz (pozor, jedná se o Guestblogging.cz nikoliv Copywriting.cz, ten má plnou podporu a chystáme nová vylepšení).

Od dnešního dne jsou vypnuty nové registrace na Guestblogging.cz a od 1.1.2023 vypneme zbytek služby.

 

Guestblogging.cz? Co ten projekt dělal?

Projekt Guestblogging.cz je mutací projektu Copywriting.cz. Guestblogging je psaní textů výměnou za protislužbu (ponechání autorství, odkazů v článku a další). Guestblogging.cz je uživatelsky propojen s Copywriting.cz, takže účet vytvořen na Copywriting.cz lze používat na Guestblogging.cz a obráceně. Dnešním dnem se tak nic nemění, pouze se člověk přes stránky Guestblogging.cz napřímo nezaregistruje, ale používat jej může ikdyž bude mít nový účet, vytvořený pod dnešním datu.

 

Proč službu ukončujeme?

Projekt Guestblogging.cz dlouhodobě stagnuje, aktivita je tam blížící se nule, kdy se měsíčně uskuteční nižší jednotky domluv. Původně celou funkcionalitu jsme měli v rámci Copywriting.cz, ale služba byla zbytečně komplikovaná a pro uživatele matoucí, proto jsme ji vyčlenili do zvláštní služby. Službu od roku 2013 dotujeme, ať už její vývoj, tak náklady na provoz (především podporu, viz níže). Brali jsme jej jako podpůrný projekt, kde začínající copywriteři mají šanci získat první zkušenosti. Nicméně zkušenost ukázala, že noví copywriteři nemají o tuto službu zájem.

Problematické je i vynucování uzavřených domluv, kde prostě chybí páky na copywritery, pokud nedodají text. To stejné je i u zadavatelů (inzerentů), kteří dostanou text a třeba jej nepublikují nebo nedodrží všechny body (ne všichni, ale každý takový případ je pak časově náročný řešit).

Dále - už delší dobu plánujeme přepsání Copywriting.cz do nových technologií, kde chceme posunout celý proces na lepší úroveň, zrychlit práci, zefektivnit některé procesy a další. Postupně celou platformu připravujeme na budoucí přechod (aniž byste si mohli všimnout, tak na pozadí už jsme prováděli dílčí změny). Před časem jsme se rozhodli (a uvedli to v předchozím příspěvku) ukončit provoz tohoto systému a zjednodušit si tak práci s přípravou nového systému a přechodu na něj.

 

Víte, že náš projekt Guestblogging.cz nebyl na dané adrese první?

Psal se přelom roku 2012/2013, když Copywriting.cz vznikal. Internet vypadal tenkrát trochu jinak, více se podporovaly dobrovolnické činnosti. Říkali jsme si, že do Copywritingu implementujeme i prvky guestbloggingu. Podobný systém už tehdy existoval a to právě na této adrese. Provozoval jej Filip Podstavec (pozdější autor MarketingMiner), který jej později ukončil pro nezájem uživatelů. Filipa jsme někdy v roce 2017 kontaktovali s nabídkou, zda by neodprodal doménu Guestblogging.cz, kterou bychom využili pro oddělení funkcí guestbloggingu do samostatného systému.

 

Tak jako Filipovi, tak ani nám nedává smysl provozovat to, co nefunguje a proto k 1.1.2023 ukončíme provoz Guestblogging.cz. Pokud by někdo měl příští rok zájem o doménu, jsme ochotni předat pochodeň.

Máte nějaký dotaz?

Napište nám na info@copywriting.cz

Najdete nás také na

Facebook Twitter